...
otros eventos Reus

Oracles de Ment i Mar

Eventos pasados - 2023
22 may 19:00-21:00h. Activitat gratuita. Es recomana consumir per poder repetir el pròxim any.
Absis, Carrer de la Mar, 30
43201, Reus
Podemos saber com la genética y/o el ambiente afectan la aparición de enfermedades psiquiatricas y cómo afectará el cambio climático a miles de especies marinas.

Genètica de malalties psiquiàtriques

Selena Aranda (Investigadora)
Les malalties psiquiàtriques ténen un component genetic que a vegades explica fins al 80% de la simptomatologia. Tanmateix, això no vol dir necessàriament que una persona amb una predisposició genètica elevada a patir una malaltia psiquiàtrica la patirà. Hi ha un 20% que depend del ambient, i això es pot modificar perquè no es desenvolupi la malaltia.
Conèixer com genètica interactua amb l'ambient i com ens pot ajudar a diagnosticar i tractar a un pacient és primordial per millorar la seva vida i la dels qui l'envolten.

Pitonisses del Mar

Marta Martin Huete (Investigadora)
El canvi climàtic afecta a tot el planeta Terra, destacant el seu implacable efecte en els oceans, alterant els valors de variables ambientals com ara la temperatura o la salinitat. Però, com afectaran aquests canvis als milers d’essers vius que habiten els oceans? Seran capaços de suportar els canvis imminents? Com poden els científics estudiar la resiliència de les espècies marines als canvis graduals del canvi climàtic? Us presento la nostra línia de recerca que te com a especies objectiu els eriçons i les estrelles de mar. Jugarem a ser pitonisses i predir el futur d’aquestes espècies.
Map data © OpenStreetMap contributors.