...
otros eventos Reus

El bon gust per la Salut

Eventos pasados - 2023
22 may 19:00-21:00h. Activitat gratuita. Es recomana consumir per poder repetir el pròxim any.
Restaurant-Braseria Cafè Teatre del Centre, Carrer Major 15
43201, Reus
En aquestes xerrades ens parlaran de com millorar la nostra salut i el bon gust!

Si puja la glucosa, mala Pinta of Science

Carlos Gómez Martínez (Investigador)
La xerrada tractarà sobre relacions entre l’estat glicèmic (ex: glucosa en sang o diabetis), la salut psicològica, i la dieta. Tots intuïm que nivells elevats de glucosa en sang, una funció cognitiva deteriorada o una elevada impulsivitat, o bé alimentar-se malament pot comportar problemes de salut. No obstant, quina és la relació que existeix entre aquests components? És més greu la interacció d’aquests components que la suma individual d’ells mateixos? Si vols conèixer més i també esbrinar pautes d’estil de vida ens ajuden a combatre problemes de salut, no dubtis en venir a aquesta xerrada.

¡Un juego en formato app para dejar de fumar!

Cristina Rey Sama (Investigadora)
El consumo de tabaco es una de las principales causas evitables de muerte y enfermedad. Dejar de fumar es complejo. Un estudio previo con la App Tobbstop en población general, demostró que el 20,9% de los usuarios de la App consiguieron dejar de fumar a los 12 meses, frente al 8,25% que no la usaron. Los que utilizaron Tobbstop tuvieron 7,2 veces más posibilidades de ser exfumadores. Actualmente estamos buscando a mujeres embarazadas fumadoras para ver si esta aplicación las ayuda a dejar de fumar.

Per què ens agraden els olis d'oliva?

Agustí Romero Aroca (Investigador)
De totes les grasses que utilitzem , tenim especial predilecció per l'oli d'oliva. per què? Aquests olis contenen una fracció d'aromes característica. Les diferències relatives entre aquests compostos volàtils permet diferenciar varietats, maduració i oringen. Però tots aquests aromes provenen dels mateixos precursors, els àcids grassos essencials, aquells que cal ingerir donat que el nostre organisme no els pot sintetitzar. És curiós que el nostre sentit de l'olfacte ens permeti localitzar la que segurament és la font natural més rica en aquests nutrients essencials.
Map data © OpenStreetMap contributors.