...
otros eventos Ondarroa

Jaterakoan ere zientzia

Eventos pasados - 2022
11 may 19:00etan
IDOIA Taberna, Itsasaurre 2
48700, Ondarroa
Egun honetan hasteko azalduko digute elikaduraren garrantzia kirola, futbola bereziki, egiterakoan. Eta ondoren kontserbaren munduan azken aurrerapenak, bai gazta munduan bai arrainen munduan.

En esta tercera jornada nos explicarán primero la importancia de la alimentación en la práctica del deporte del fútbol. Y a continuación sobre las últimas innovaciones en el mundo de las conservas, sobre quesos y pescados.

Elikadurak kirol-jardueran duen garrantziari buruzko azken aurrerapenak.

Jon Feijóo Garetxana. (1)
Elikaduraren joera berriak azalduko dira solasaldian, kiroletako errendimendua optimizatzeko eta Espainiako liga nazionaleko eta beheko kategorietako (gazteak,…) futbol-klub batean egindako ikerketen emaitzak azalduko dira.

Eusko Label esne zertifikatuaz ekoizturiko Euskal Gaztak.

Malen Sarasua Aranberri (1)
Euskal Herrian historikoki ekoiztu izan diren gazta mota ezberdinak errekuperatu nahian, Eusko Label esne zertifikatuaz ekoiztu daitezkeen 6 gazta tipologia garatu dira eta dagoeneko merkatuan daude. 6 gazta mota hauek Euskal Gaztak gama osotzen dute. Gazta tipología bakoitzaren ezaugarriak deskribituko dira: zein esne motaz ekoiztu daitezkeen, gazta bakoitzaren izen komertziala, beraien ezaugarri organoleptikoak. etab.
Map data © OpenStreetMap contributors.