...
otros eventos Ondarroa

Hartzituak eta probiotikoak.

Eventos pasados - 2023
24 may 19:00-20:30
IDOIA Taberna, Itsasaurre 2
48700, Ondarroa
Egun honetan azalduko digute, aspalditik kasu batzuetan, nola erabili mikroorganismoak eta entzimak elikagaiak sortzeko. Hitzaldi honetan hartzidura mota garrantzitsuenak azalduko dira eta horren barruan sortzen diren produktu desberdinak.

Hartzituak eta probiotikoak.

Lorena ZUDAIRE VILLANUEVA (Hizlaria)
Elikagai hartzituak mikroorganismo eta entzimen akzioaren ondorioz garatutako produktuak dira. Hartzidura prozesu gehienak, bai elikagai solidoetan bai edarietan, aintzinetik burutu izan diren prozesuak dira. Adibide argia da ardoaren garapena. Batzuetan produktu hartzituak jaten ditugu hartzituak direla jakin gabe. Gai izango ginateke identifikatzeko? Telebistan, sare sozialetan eta irratian probiotiko hitza askotan entzuten da eta gehienetan produktu hartzituekin erlazionatuta.
Horren adibideak erakutsiko dira hitzaldian zehar.Hainbat produktu dastatu eta aurkeztuko dira.
Map data © OpenStreetMap contributors.