...
otros eventos Girona

El tractament d'aigua pot ser sostenible i universal?

Eventos pasados - 2022
09 may. El tractament d'aigua pot ser sostenible i universal?
19:30h - Cerveseria Kerunta, C/ Anselm Clavé, 9,
Girona 17001
En aquesta sessió mostrarem i discutirem diferents aspectes del tractament de l'aigua des de la perspectiva de la sostenibilitat, l'ús d'energies renovables i les seves aplicacions.

Arsènic: el rei dels verins present a les aigües

Anna Segués Codina (Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA))
@Anna_Segues
L’arsènic va ser el rei dels verins durant molts anys. Des d’emperadors romans a reis o militars van ser assassinats amb aquesta substància. Ara, aquest compost tòxic i carcinogen es troba en aigües subterrànies posant en perill la salut humana. Aquest problema afecta molts països del món, destacant Bangladesh, Xina i els Estats Units. A Catalunya també hi es present: s’ha detectat arsènic en l'aigua a diversos municipis en baixes concentracions però igualment no aptes pel consum. Per això, és molt important el desenvolupament de tecnologies de baix cost per eliminar l’arsènic de l’aigua.

Puede la radiación solar ayudar en el tratamiento y desinfección del agua?

Elisabeth Cuervo Lumbaque (Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA))
Desde las antiguas civilizaciones el sol ha sido un factor importante para el desarrollo de las comunidades, en el siglo XXI este vuelve a retomar importancia debido a su alta aplicabilidad en el tratamiento y desinfección del agua, principalmente en zonas tropicales con altos niveles de radiación solar durante todo el año y en países subdesarrollados en los cuales los tratamientos de agua son precarios.

otros eventos 19:30h - Cerveseria Kerunta

2022-05-11 Intel·ligència Artificial: des de fer volar coloms fins a tocar de peus a terra 19:30h - Cerveseria Kerunta C/ Anselm Clavé, 9, Girona, 17001, España
2022-05-10 El món que ens espera: peixos del futur i bactèries resistents 19:30h - Cerveseria Kerunta C/ Anselm Clavé, 9, Girona, 17001, España